Zamknij menu
  • Wydarzenia
  • Na Sygnale
  • Sport
  • Gospodarka
  • Czas Wolny

Sprawdź co słychać w regionie

bytomski.pl
piekary.info
glivice.pl
nowinytyskie.pl
ngs24.pl
24kato.pl
rudzianin.pl
chorzowski.pl
tarnowskiegory.info
24zaglebie.pl
ślązag.pl
Logo - zabrzenews.pl
teraz

27 oC

Zabrze
powietrze

Wspaniałe powietrze!

  • Wydarzenia
  • Na Sygnale
  • Sport
  • Gospodarka
Szukaj
menu Menu
Reklama Redakcja Kontakt
Obejrzyj Posłuchaj
Logo - zabrzenews.pl
  • Wydarzenia
  • Na Sygnale
  • Sport
  • Gospodarka
sterowanie galerią

Nawiguj za pomocą klawiatury, lub gestów na urządzeniu mobilnym.

poprzednie zdjęcie następne zdjęcie
Piernik do moczki
fot: Joanna Furgalińska

Tradycyjne regionalne przepisy według Joanny Furgalińskiej: jak przyrządzić klasyczne śląskie makówki, moczkę i karpia po śląsku? Sprawdź

galeria 5 / 13
zamknij galerię

Piernik do moczki

Zanim powstanie moczka, inna klasyczna potrawa wigilijna na Śląsku, trzeba upiec do niej piernik. Oto tradycyjny przepis, który znajdziemy w "Ślonskiej kuchni dla Hanysów i Goroli".

Zabrze news

Wydawca mediów lokalnych

MediaOperator

Dostawca hostingu

lh.pl

Nie zapomnij
zapoznać się z:

polityką prywatności

regulamin korzystania z portali

Twoje miasto

Piekary Śląskie Chorzów Tarnowskie Góry Ruda Śląska Świętochłowice Tychy Bytom Katowice Gliwice Zabrze Zagłębie

Skontakuj się z nami

Kontakt

Wydawca

Redakcja

Newsletter

Reklama

Facebook
instagram
RSS